Paneldiscussie over pijn bij kanker

Kankerpatiënten lijden vaak onnodig veel pijn door fouten, onwetendheid en gebrekkige communicatie bij zorgverleners. De Stichting Pijn bij Kanker zet zich in om het lot van kankerpatiënten te verbeteren. Recent organiseerde zij hierover een paneldiscussie tijdens de Pijndagen in het nieuwe TivoliVredenburg-complex in Utrecht.

Onder leiding van wetenschapsjournalist Diederik Jekel (o.a. bekend van zijn tv-optredens in ‘De wereld draait door’) discussieerden ca.100 anesthesiologen, pijnspecialisten, pijnverpleegkundigen en andere geïnteresseerden over de (on)mogelijkheden om de pijnbestrijding bij kanker te verbeteren.

Eén van de panelleden was Ernst Daniël Smid. Twee jaar geleden richtte de bekende zanger – samen met anderen – de Stichting Pijn bij Kanker op, nadat zijn vrouw was overleden als gevolg van alvleesklierkanker. Haar ziekte ging gepaard met ondraaglijke pijn. De onafhankelijke stichting zet zich in voor een betere behandeling van pijnklachten en meer aandacht voor het welzijn van de patiënt en zijn/haar familie.

In opdracht van de stichting woonde Overeijnder Van den Dool de paneldiscussie bij voor het schrijven van een verslag.

Meer informatie over de stichting vindt u op www.stichtingpijnbijkanker.nl.